veerkarton.nl
EnglishNederlandsDeutschEmail
ISO9001 en BRC gecertificeerd
   
 
Home  
 
  Produkten   Vacatures   Informatie
   
 
 

Home > Wij zijn...

 

 

Sinds 1956 actief.

  Veerkarton is één van de grotere Nederlandse producenten van kartonnen verpakkingen voor met name de food-sector. Maar dat is natuurlijk niet zomaar gegaan. De grondlegger van de onderneming is Willem van 't Veer, die in 1956 startte met een papiergroothandel in Assendelft. Al gauw echter nam Veerkarton de productie van verpakkingen zelf ter hand. In 1968 werden de eerste drukpersen en stansmachines aangeschaft. Inmiddels beheerst Veerkarton het volledige productieproces: van karton tot volledig afgewerkte verpakkingen. Moderne apparatuur staat ons daarbij terzijde. Dit resulteerde in een sterke groei. Veerkarton is een geduchte aanbieder op de Nederlandse markt en heeft inmiddels een stevige positie op de exportmarkt. Onze relaties zijn inmiddels in diverse Europese landen verspreid. Ook buiten Europa weet men onze kwalitatief hoogstaande verpakkingen sedert jaar en dag te waarderen. Hierbij willen wij u graag uit de doeken doen wat er allemaal komt kijken bij de produktie van kartonnen verpakkingsmateriaal.
   
 

De basis is karton.

  Karton is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen in Europa. Het voldoet niet alleen aan een aantal eisen als bescherming, informatie en promotie, maar is bovendien zeer milieuvriendelijk. Veerkarton gebruikt alleen karton van de hoogste kwaliteit, gemaakt van primaire vezels. Een belangrijk voordeel van karton is de natuurlijke samenstelling ervan: karton is prima geschikt voor hergebruik. De cijfers tonen dit onomstotelijk aan: 55 à 60% van de kartonproduktie in Europa vindt plaats uit gerecyclde vezels ('oud' karton en papier). Daarnaast komen er bij de productie van karton nauwelijks afvalstoffen vrij en is het energieverbruik bij het productieproces minimaal. Karton gemaakt van gerecyclede vezels zoals grijskarton, is echter niet geschikt als verpakking van levensmiddelen die in direkt kontakt komen met het karton. Wij verwerken daarom dus alleen karton gemaakt van primaire vezels.
   
 

Van idee tot verpakking.

  Veerkarton helpt zijn klanten van begin tot eind, anders gezegd van ontwerp tot en met de gewenste verpakking. Het productieproces verloopt langs de volgende stappen.
   
 

Ontwerpen.

  Creativiteit is Veerkarton niet vreemd. Met drie eigen ontwerpers en eventueel gebruikmakend van ontwerpburo's is Veerkarton constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe dessins en artikelen. Dit gaat in nauw overleg met de klant, het is uiteindelijk zijn of haar wens die tot uiting moeten komen in de uiteindelijke verpakking. Soms is dat een geheel nieuw idee, soms is dat een grafisch verantwoorde aanpassing van een bestaande huisstijl.
   
 

Modellen.

  Zeker bij afwijkende formaten maakt Veerkarton blanco modellen, om zo goed te kunnen beoordelen of het formaat, de kwaliteit of andere faktoren correct zijn. Wij zien dit als een stuk service.
   
 

Werktekeningen.

  Basis materiaal, digitaal of conventioneel, verwerken wij in onze eigen ontwerpafdeling tot een presentatie model, om het vervolgens gereed te maken voor het produktie proces. Uiteraard werken we op de meest moderne apperatuur van Apple. Veelal gebeurt het dat de klant zelf drukmateriaal aanlevert. In dat geval controleren wij die en maken ze gereed voor de volgende fase. Maar het gebeurt ook dat Veerkarton zelf de gehele ontwikkeling van ontwerp tot de uiteindelijke drukplaten in eigen huis doet.
   
 
 
 
Pand  
   

Drukken.

 
Wij drukken in offset. De full color en 2 kleuren persen zijn uitgerust met een lakunit, waardoor het produkt meer uitstraling krijgt. Er kan desgewenst UV-lak op de verpakking aangebracht worden waardoor een nog hogere (maximale) glans bereikt wordt.  
   

Stansmessen.

 
Door middel van een speciaal computerprogramma worden stansmesfilms getekend. Op de stansmachine wordt door middel van hydraulische druk de vorm uit het karton gestanst.  
   

Plakken.

 

Op volautomatische lijnen worden de dozen gevouwen en geplakt. Daarna wordt de lijm geforceerd gedroogd en de doos is klaar voor gebruik.

 
   

Opslag en transport.

 

Veerkarton heeft een groot magazijn waaruit standaarddozen uit voorraad geleverd kunnen worden. Met externe expediteurs of eigen vervoer worden de eindproducten dagelijks bij onze klanten afgeleverd.

 
   
 
 
   

Verpakken in deze tijd.

 

Kartonnen verpakkingen zijn onmisbaar geworden. Ze verpakken een zeer groot aantal producten - van gebak tot CD's - en maken het mogelijk ontelbare zaken, die we nodig hebben, te kopen, te vervoeren en te gebruiken. De toekomst van vouwkarton ziet er dan ook rooskleurig uit.

In de loop der jaren wordt er daarom steeds meer in karton verpakt - niet in de laatste plaats door de internationale regelgeving op het gebied van milieu - en dat heeft zijn redenen. Karton is relatief goedkoop, het is vouwbaar en daarom ruimtebesparend. Verpakkingen van karton zijn stevig en relatief licht, een eigenschap waar met name de transporteurs en de detailhandel bij gebaat zijn. Daarnaast biedt karton de mogelijkheid in vorm en uitstraling optimaal te communiceren met de consument, iets dat fabrikanten van merkartikelen al sinds jaar en dag uitstekend begrijpen. En als belangrijkste eigenschap geldt uiteraard dat karton op het gebied van milieu met kop en schouders uitsteekt boven andere verpakkingsmaterialen.

 
   

Service als toegevoegde waarde.

 

De klant staat centraal in het doen en laten van Veerkarton. Wij beseffen heel goed dat fabrikanten zich ook in hun verpakkingen willen onderscheiden van hun collega's. En terecht. Veerkarton probeert daar een steentje aan bij te dragen. Met toegespitste ideeën, getoetst aan de praktijk. Op deze manier produceren wij naast het standaard assortiment voor onze klanten een uitgebreide serie producten, speciaal gericht op de specifieke wensen van de klant.

 
   
 
 
 
Contactformulier
Routebeschrijving
Website overzicht
 
Uitverkoop
Uitverkoop
Kijk naar de artikelen die niet meer tot het standaard assortiment behoren. Op onze uitverkoop-pagina vindt u meer informatie.
Naar de aanbiedingen >>
 
Dessin 525
Dessin 525
Ook voor super-de-luxe bonbon-verpakkingen bent u aan het juiste adres.
Bekijk >>
 
Cupcakes Dessin 607
Cupcakes Dessin 607
Cupcakes zijn tegenwoordig helemaal hot. Presenteer uw cupcakes nu in stijl met onze handige, luxueuze en op maat gemaakte verpakkingen.
Bekijk >>
 
ISO 9001 en BRC gecertificeerd
ISO-9001 en BRCFSC
Veerkarton is ISO-9001 en BRC gecertificeerd...
Lees meer >>
 
KWF
       
 
Copyright © Veerkarton BV Websitebeheer
Privacystatement Gebruiksvoorwaarden